A KEDVENC REGGELINK

A legjobb dolog a hétvégében, hogy a reggeleket együtt töltheti a család. Nyugis ébredezés és közös reggeli, nem is indulhat ennél jobban a nap. Persze az sem mindegy, hogy mi kerül az asztalra, nálunk például mindig nagy a választék, a müzli és a pirítós mellé édes és sós finomságokat is kínálunk. 

  • Apa így szereti

A rántotta akkor az igazi, ha egészséges, mélyalmos tojásból készült és kerül bele bőven hagyma meg kolbász. Laktató és gyorsan elkészíthető fogás, amit elrontani sem lehet. De javítani rajta igen! Mi mindig vajon készítjük és a krémesebb állag kedvéért tojásonként egy csapott evőkanál tejfölt is adunk hozzá. Próbáld ki, biztosan ízleni fog!

  • Gyerekek öröme

Amerikai palacsintát vagy gofrit is kell készíteni ilyenkor, mert a család legifjabbjai ezt kedvelik a legjobban. Kevés cukorral szoktam csinálni és természetesen friss tojással. Nálunk lekvárral a legnépszerűbb, de gyakran kerül mellé Nutella is. A juharszirup nem vált be, hagyományok ide vagy oda. 

  • A legegyszerűbb a legjobb
“Nálatok mi a kedvenc reggeli menü?”

Egy reggeli nem is reggeli lágy tojás nélkül. Legalábbis nálunk 🙂 Persze ez csak friss, mélyalmos tojásból az igazi! Mi 4 és fél percig főzzük, aztán egy hideg vizes öblítés után, a második adag hideg vízben benne is hagyjuk hűlni őket. Egy perc a hűvös fürdőben és máris készen van. Ugye, hogy pofon egyszerű? És nagyon finom!

Nálatok mi a kedvenc reggeli menü? Recepteknek is örülünk!