A Kód

Rácsok nélkül, mert a tyúkok is megérdemlik 

Egyre többen tartják fontosnak, hogy olyan élelmiszereket vásároljanak és fogyasszanak, amelyek termelése, előállítása a lehető legkevesebb környezeti terheléssel, állati szenvedéssel jár. A tojás esetében ez viszonylag egyszerű, hiszen, aki kerüli a „tojásgyárakban” vagyis a ketreces tartásban termelt tojásokat, az máris sokat tett azért, hogy a tyúkoknak jobb élete legyen. 

“Csupán két mozdulat és már ott a boltban, a vásárlás közben, megszerezheted könnyedén az információt.”

A kód

Minden tojáson található egy kód, aminek első számából kiderül, hogy szabad, alternatív vagy ketreces tartásból származik-e a termék. A ketreces tartás, szerintünk és az Európai Unió szigorítása is ezt támasztja alá, cseppet sem állatbarát megoldás. Szűk helyen, mesterséges körülmények között tartott tojógépek állítják elő. Ezzel szemben az alternatív tartás, amit mi is alkalmazunk, egy sokkal szabadabb életet biztosít a tojóknak. Vagyis csupán két mozdulat és már ott a boltban, a vásárlás közben, megszerezheted könnyedén az információt, hogyan él az a tyúk, amelyik a dobozban lévő tojást tojta. 

Alternatív tartás

Nagy térben, a kapirgálás lehetőségét is megadva, friss szalmán fészkelve tölthetzik mindennapjaikat az állataink. Maguk döntik el mikor isznak, mikor esznek (szigorúan állatieredetű készítményektől mentes táplálékot) és mikor időznek az ülőrudakon. Vagyis a zárt tér az egyetlen, amiben eltér az életük dédanyáink baromfiudvarában élő őseikétől. Erre, mármint az épületre, azért van szükség, mert így meg tudjuk óvni tyúkjainkat a ragadozóktól, az időjárás viszontagságaitól és azoktól a fertőzésektől, amelyeket a szabadon élő madarak terjesztenek (ilyen például a madárinfluenza is). 

“Boldog és egészséges tyúk tojását viheted haza.”

Miért jó?

Nekünk azért, mert mi akkor érezzük jól magunkat, ha méltó módon tartjuk az állatainkat. Neked pedig azért, mert egy boldog és egészséges tyúk tojását viheted haza. A tyúkoknak pedig azért, mert ők sem szeretnének rácsok között, mozgásszegány életet éni. Ez egy mindenki számára nyerő megoldás!