Figyelem! Közérdekű felhívás!

A TYÚKOK ELSZABADULTAK!!!

Most kaptuk a hírt, miszerint a “rókás tojásokról” elhíresült Fuchs Tojás tyúkjai elszabadultak. Hiteles szemtanúk beszámolója szerint az eddig a mélyalmos tartásban békésen éldegélő madarak kirajzottak egy 11 hektárnyi kifutóra, és ott szabadon garázdálkodnak.

Megkerestük Rókát, az elszabadult baromfik gazdáját, aki kérdésünkre igyekezett mindenkit megnyugtatni, miszerint a helyzetet nagy erők bevonásával már kezelik.  A tyúkok nyugalma – és mindenki más biztonsága – érdekében a jószágok továbbra is osztott takarmányozásban részesülnek a napszakhoz tartozó szükségleteiknek megfelelően, ahogy továbbra is megkapják az egészséges fejlődésükhöz kellő kamilla és kakukkfű tápkiegészítést is. 

Az állatok egyelőre jól reagálnak az új helyzetre, nem veszélyesek sem egymásra sem egyéb élőlényekre, de a későbbi komplikációk elkerülésére a róka további biztonsági intézkedéseket is tett. Komoly vakcinázási programmal, és a madárvonulási útvonalaktól tartott távolsággal éri el, hogy a szabadon kószáló tyúkokat a rájuk veszélyes betegségek elkerüljék. Szerencsére a kifutó környékén más baromfitelep nem található, így ilyen jellegű konfliktusok sem veszélyeztetik az állományt.

Mint azt Rókától megtudtuk, az elszabadult tyúkok továbbra is visszatérnek tojófészkeikre, ezért nem kell attól tartanunk, hogy a tojásállomány kárt szenved. Mivel a világ más vidékein korábban is történt már ilyen kirajzás, a hatóságok folytattak vizsgálatokat mintaképp begyűjtött madarakon, amiből kiderült, hogy az állatok húsa jobb minőségű, tojásaik magasabb biológiai értéket képviselnek. Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy ha az említett szabadtartású tyúkokkal találkozik, ne próbáljuk meg elfogni őket: a madarak elszántan védik szabadságukat. Amit tehetünk az, hogy megpróbáljuk tojásaikat megvásárolni, ez állítólag megnyugatja őket. Ennek érdekében keressük a boltokban a rókás tojásokat!

BREAKING NEWS!
A tyúkok képviselőjükön keresztül üzenik: köszönik, jól érzik magukat. Ja, igen, és jó étvágyat kívánnak a Fuchs tojásokhoz!