Gyógynövénnyel táplált tyúk a még jobb rókás tojásért

A róka nem korrupt. A rókát nem lehet lefizetni. A róka csak a legjobb minőségű tojást fogja termelni, ha van rá lehetősége. A tojás minőségét pedig a megfelelő tyúkállomány esetében a tartás és a takarmányozás minősége határozza meg. Azt már megszokhattuk, hogy a Fuchs Tojás Kft. esetében alternatív tartású baromfik modern, mégis a hagyományokra építő táplálkozásban részesülnek. A napszaknak megfelelően osztott takarmányozási rendszerben speciális alapanyagokhoz jutnak hozzá, ami javítja a madarak egészségét, ezáltal a tojás biológiai értékét is.

A XXI. században érezhetően nagyobb teret kap az állatjólét, a környezetvédelem és a természetközeliség. Ennek megfelelően az takarmányozásban is jól megfigyelhető a trend, miszerint egyre többen próbálkoznak gyógynövények és más fitobiotikumok felhasználásával. Különösen hangsúlyos ez a törekvés, mióta betiltották a hozamfokozó célzattal használta antibiotikumokat, amiket növényi anyagokkal próbálnak helyettesíteni.

A Fuchs Tojás Kft. az UBM cégcsoporttal együtt a kamillában és a kakukkfűben találta meg a megoldást. A kamilla – mint közismert – gyulladáscsökkentő hatású, így fogyasztása alapvetően egészségesebbé teszi a tyúkokat, míg a kakukkfű elsősorban emésztést serkentő hatásával segíti a hasznos tápanyagok felszívódásának hatékonyságát. Emellett a gyógynövények adagolásával befolyásolni lehet a telített-telítetlen zsírok arányát a tyúkok szervezetében, így a tojásban is, ami még egészségesebb táplálékforrást jelent a rókás tojások fogyasztói számára. Fontos megemlíteni, hogy a Fuchs tojások esetében nem kivonatolt anyagok kerülnek a madarak szervezetébe, hanem a komplett gyógynövények, így azok teljes hatékonysággal javítják az állat és a tojás egészséges mivoltát.

A tojások minőségét felkészült szakemberek vizsgálják folyamatosan, és ezek a vizsgálatok bizonyítják, hogy a gyógynövények pontos adagolása nemhogy mellékízt, allergének vagy más nemkívánatos anyagok jelenlétét okoznák, de kifejezetten minőségi javulást garantál a tojás beltartalmában.

Ez pedig azt jelenti, hogy a rókától továbbra is a Fuchs tojás megszokott kiemelkedő minőségét fogja várni a vásárló. És ebben nem is fog csalódni.