A tojás, amit a tyúkbarát róka ajánl

1997-ben Fuchs Zsolt és Fuchsné Véber Genovéva társaságában 200 naposcsibe utazott egy személygépkocsi hátsó ülésén egy dobozba zárva, hogy új otthonra leljenek a Veszprém megyei Kolontáron.

Így indult a Fuchs Tojás Kft. története, mely mára az alternatív tartásból származó tojások egyik legnagyobb forgalmazója lett Magyarországon, közel 180 ezer madárral és évi 60-70 millió eladott tojással. A vállalkozás jelenleg a tojások feldolgozásával és kereskedelmével foglalkozik, míg az állattartást a kft. tulajdonában lévő cégek végzik.

A leginkább “rókás tojás” néven ismert termék kizárólag alternatív tartásból származik. A Fuchs Tojás Kft. a kezdetek óta a legmodernebb mélyalmos technológia mellett tette le a voksát, majd a fogyasztói igényeknek megfelelően a szabadtartású termeléssel bővítette profilját. A vállalkozás nem elégedett meg azonban azzal, hogy madaraik az EU szigorú előírásainak megfelelő állatbarát körülmények között élhetnek. Mivel a tyúkok tartási körülményei mellett a táplálkozásuk is döntően befolyásolja a tojások minőségét, így a Fuchs Tojás Kft. az UBM Csoporttal együttműködve gyógynövényes takarmányozási rendszert fejlesztett ki. Az új takarmány tojásra gyakorolt pozitív hatását korszerű labormódszerek teszteredményei bizonyítják. A tyúk által elfogyasztott speciális táplálék beépül a tojásba, így az magasabb biológiai értéket képvisel, amit fokoz a szabad- és mélyalmos tartásra jellemző több mozgással és nagyobb mennyiségű élelemfogyasztással járó egészségesebb izomfejlődés, ami szintén kihat a tojás minőségére.

A Fuchs Tojás Kft. az állatjólétet kiemelkedő fontosságúnak tartó konzervatív értékeket modernitással ötvözi, amint azt mutatja az is, hogy a vállalkozás és a cégcsoport tagjai is teljesen digitalizáltak. A folyamatok így teljesen áttekinthetőek, lekövethetőek. A magyar tulajdonú cégek együttműködése révén létrejött takarmányozási rendszert bevezető, a magyar piacra termelő cégcsoport a jövőben is a természetközeli és állatbarát technológiákkal előállított magasabb minőség mentén képzeli az útját, nem pedig a tömegtermelést célozza meg.

A rókás tojásokat választók továbbra is biztosak lehetnek benne, hogy magas színvonalú, állatbarát terméket vásárolnak.